Пет причини зошто маж се заљубува во ваква жена

Каде и да се појавите, го привлекувате вниманието на мажите и секогаш можете да избирате. Тоа е сосема природна работа за вас и не размислувате многу за тоа. Еве зошто се заљубуваат во вас!

1. Не трчате по мажи

Не е сосема сигурно кое е постаро овде – пилешкото или јајцето. Дали не ги бркате мажите затоа што ве опкружуваат цело време или ве опкружуваат затоа што никогаш не сте ги бркале?

Ќе биде малку од двете.

Во секој случај,  водeте многу разновиден живот во кој вашиот интерес за мажите го зазема своето место како една од многуте сфери на интерес.Токму затоа што не сте фокусирани да барате љубов, љубовта сама секогаш ве наоѓа.

2. Го кажувате она што го  мислите и размислувате за она што ќе го кажете

Вие не сте од оние кои се преправаат во машко друштво. Вие сте токму она што се покажувате дека сте. Не се срамете од себе и вие сте реална личност. Не дозволувате вашето расположение и живот да зависат од тоа што мислат и кажуваат другите, бидејќи добро се познавате себеси.

Знаете да им судите на луѓето и не сте сервилни. Имате и високо ниво на самодисциплина, па не дозволувате да се навредите и грубо да се однесувате поради повредени чувства. На луѓето јасно и гласно им давате до знаење што мислите и што очекувате од нив.

3. Знаете да ги слушате луѓето

Никогаш не сте биле дрдорка или озборувачка. Навистина не ви е гајле кој што прави и со кого. Празните разговори ве заморуваат надвор од очите и претпочитате да го посветите вашето време на оние луѓе од кои можете да научите нешто и на приказни кои можат да резултираат со напредок.

Претпочитате да се опкружувате со луѓе со богат дух и животна мудрост и да слушате што имаат да кажат, наместо да уживате во звукот на сопствениот глас. Кога ќе поставите некого многу обично прашање „Како си?“, навистина сте заинтересирани да го слушнете одговорот –  а не заради тоа дека е таков редот.

Подготвени сте отворено да пофалите нечиј успех, но и да пружите конструктивна критика кога е потребно. Не се срамете да ги признаете своите грешки. Затоа навистина учите од нив.

4. Се сакате себеси

Од физички изглед до духовен развој – постојано работите на себе и не дозволувате да се занесувате од комплицирани животни околности. Не дозволувате животот да ве скрши, туку се трудите да го извлечете убавото и корисното од се.

Затоа блескате. Тоа внатрешно задоволство се покажува на вашето  лице и тоа е заразно. Секој би сакал малку да ја „почувствува“ вашата фантастична аура.

Својот имиџ го градите на вистински вредности. Вашата личност е толку силна што оваа сила се прелева на вашиот изглед и впечатокот што го оставате. Кога некој би ви посочил што точно е толку фантастично кај вас, нема да може да издвои ниту една специфична работа. Тајната е во целокупната структура и хармонија.

5. Вие сте едноставни

Животот е комплициран колку што ние го правиме. Законите на универзумот се едноставни, ние сме тие што ги комплицираме преку нашите идеи, предрасуди и искуства.

Затоа, обидете се да не ги преанализирате работите што не се важни. Вие се концентрирате на суштината и не сте од оние досадни луѓе кои наоѓаат вина во сè. Го земате тоа што го сакате и не дозволувате да ве окупира она што не го сакате. Не теоретизирате, туку живеете.

Дождлив ден, откако ќе ја средите косата како што треба, никој и никогаш не може да ви ги расипе плановите. Тоа е само добра можност да облечете нов мантил.

Ќе танцувате на музика која не ви се допаѓа премногу затоа што сакате да се забавувате – каква корист има да седите во ќош и да мрчите бидејќи работите не се онакви какви што сте ги замислиле или какви што би сакале да бидеш.

Прилагодливи сте и снаодливи. Ако немате пари за убав фустан од излог, ќе најдете начин некако да го комбинират. Нема да кукате затоа што не можете да си го дозволите тоа.

Впрочем, материјалните работи не ве оптоваруваат толку многу. Свесни сте дека постојат поради вас – не вие ​​поради нив.

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*