Римак Невера

Римак Невера е произведена во Хрватска, чини милиони, произведува коњски сили што ѝ пркосат на логиката и има толку ограничено производство – само 150 единици – шансата да се забележи една е исто толку веројатна како да се види зебра без ленти. Користејќи монококна шасија која вградува канали од батериски ќелии под нејзиниот под, нејзиниот пар електрични мотори на секоја оска генерира дури 1813 коњски сили и управува со проценетиот опсег на возење од околу 205 милји. 

Неговата почетна цена од 2,2 милиони долари им одговара на неговите богати клиенти,еден од нив е шампионот во Ф1, Нико Розберг. Додека Nevera постои како цел за моќта на автомобилското инженерство, тоа нè прави прилично оптимисти за она што неизбежно ќе биде поголемо во иднина.

Токму кога мислевте дека не може да стане полудо, Rimac Nevera од 2024 година го прави тоа. Моделот Nevera Time Attack е нов за оваа година, но производството е ограничено на само десетина. Овие Neveras со уште поограничено производство носат ексклузивна боја што ги слави рекордните достигнувања на компанијата.


https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*