Огромен успех на ЏК Дрим Струга

Евроспкиот топ џудо турнир „Борса опен“ 2023  Мостар, Босна и Херцеговина.

European Top Judo Tournament Borsa OPEN 2023

Џудистите на  Џудо Клуб ДРИМ Струга во конкуренција на 1000 натпреварувачи од 30 земји,се закитија со 4 медаљи :

  • Давид Спироски – златен медал
  • Катерина Клељоска  – сребрен медал
  • Давид Ќосески – сребрен медал
  • Елеонора Јосифоска – бронзен медал

Одлични борби имаа и Мишела Јаулевска,Божидар Јулоски и Мила Стојмиловска кои се пласираа на петто место.

Доминација на Џудо Клуб ДРИМ  – Струга и на најквалитетниот турнир во Мостар,Босна и Херцеговина.Освојувањето на наградите на турнирите во џудо на кое било ниво е доказ за нашата посветеност, вештина и напорна работа. Тоа е достигнување со кое треба да се гордееме и ги отвора вратите за понатамошни можности за успеси во Џудо спортот.

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*