GBT – Guided Biofilm Therapy

 

Drini dent

Откријте ја иновацијата во стоматолошката нега – прва и единствена со технологијата GBT Biofilm во нашиот регион и пошироко, само во стоматолошката ординација на Дрини Дент во Струга!

 

Почитувани наши пациенти,

Не ја пропуштајте можноста да ја трансформирате вашата насмевка со најновата терапија со биофилм GBT!

Д-р Вјоса Положани и  професионален тим на Дрини Дент се подготвени да ви обезбедат врвна нега, користејќи ја најновата технологија која ќе го подобри вашето орално здравје со нашата револуционерна терапија со биофилм GBT, ексклузивна услуга што ја нудиме само ние во нашиот регион!

Сега е вистинското време да инвестирате во вашето орално здравје и да ги откриете придобивките од најновата технологија што ја нудиме.

Зошто GBT биофилмска терапија?

GBT е систематски водена терапија за отстранување биофилм(дентален плак). Тоа е иновативен метод за чистење на забите и орална хигиена со користење на современи технологии AIRFLOW®, PERIOFLOW® и PIEZON®. Терапијата со воден биофилм се состои од протоколи за третман базирани на индивидуална дијагноза на пациентот и проценка на ризикот за да се постигнат оптимални резултати. Третманот се изведува на најмалку инвазивен начин, со највисоко ниво на удобност, безбедност и ефикасност.

Целиот GBT третман се изведува во 8 чекори:

1.ПРОЦЕНУВЊЕ И КОНТРОЛА НА ИНФЕКЦИЈАТА

 • Мерење на пародонтални џебови
 • Проценка на ткиво и гингива
 • Контрола на имплант

2.ДЕТЕКЦИЈА НА БИОФИЛМ

 • На забите се применува индикатор за биофилм
 • На пациентот му се презентираат проблематични делови кои не се четкаат правилно

3.МОТИВАЦИЈА

 • На пациентот му се покажува правилниот начин да ги мие забите
 • Едукација и презентација на правилен начин за отстранување на биофилмот.

4.AIRFLOW® MAX

 • Отстранување на биофилм, дамки и рана калкулација
 • Отстранување на биофилмот од јазикот и непцето

5.PERIOFLOW®

 • Чистење на пародонтални џебови со антибактериска пудра AIRFLOW® PLUS до длабочина од 9 mm
 • Чистење на областа околу имплантот

6.PIEZON® PS

 • Чистење на преостанатиот забен камен
 • Отстранување во подрачје до 10 mm
 • Мини киретажа се користи за површини над 10 mm

7.ПРОВЕРКА

 • Проверка дали биофилмот и забниот камен се отстранети
 • Проверка на кариес
 • Заштита со флуор

8.ЗДРАВ ПАЦИЕНТ = СРЕЌЕН ПАЦИЕНТ

PIEZON® PS

Прецизност во пародонталното чистење: PIEZON® PS е напреден инструмент во спектарот на GBT технологии, специјализиран за прецизно и нежно отстранување на биофилмот и калкулусите од пародонталните џебови. Овој инструмент користи ултразвучна технологија која овозможува контролирано и насочено дејство, особено во длабоките и чувствителни области на усната шуплина. Благодарение на неговата специфична конструкција и врвовите прилагодени за различни длабочини на пародонталните џебови, PIEZON® PS им овозможува на стоматолошките професионалци ефикасно да ги третираат пародонталните проблеми, минимизирајќи ја непријатноста на пациентот и оштетувањето на забното ткиво.

Интеграција на PIEZON® PS во GBT протоколот: Интеграцијата на PIEZON® PS технологијата во GBT протоколот претставува значителен напредок во пародонталната терапија. Неговата способност да отстранува биофилм и калкулус без да го оштети околното меко ткиво го прави овој инструмент исклучително вреден во третманот на пародонталната болест. Покрај обезбедувањето поголема прецизност и безбедност, PIEZON® PS придонесува и за намалување на времето потребно за лекување, зголемување на ефикасноста и удобност на пациентот во текот на постапката.

 

 

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*