Професионален масер

Massage Ivica – физиотерапевтски техничар и масер поседува знаења и вештини за различни видови масажа, нуди:

1. Релакс масажа
Релаксирачката масажа е блага и нежна, дизајнирана да го релаксира целото тело преку мазни удари и лесен притисок. Целта на оваа масажа не е да се работи на длабоките мускулни слоеви или да се реши хроничната болка, туку да се промовира општо чувство на благосостојба и да се намали емоционалниот и физичкиот стрес.

2. Антистрес масажа
Антистрес масажата е насочена кон намалување на нивото на стрес и напнатост што се акумулира во телото поради модерниот начин на живот. Комбинира техники за релаксирачка масажа со подлабок притисок врз областите кои се особено напнати, како што се рамената и вратот, помагајќи да се ослободи акумулираниот стрес.

3. Спортска масажа
Спортската масажа е насочена кон потребите на спортистите и физички активните луѓе. Се фокусира на превенција и третман на повреди, како и на подобрување на перформансите. Спортската масажа може да биде специфична за одредена спортска активност и често вклучува комбинација на техники за истегнување и подобрување на мобилноста.

4. Длабинска масажа(Deep Tissue massage)
Длабинската масажа се врши под посилен притисок и користи специфични техники за да ги насочи длабоките слоеви на мускулите и фасцијата. Овој тип на масажа е идеален за луѓе со хронична болка, вкочанетост на мускулите или луѓе кои се опоравуваат од повреди. Тоа помага да се разбивање на  ткивото и да се намали напнатоста.

5. Масажа на стапала (Reflexology)
Масажата на стапалата се фокусира на стапалата користејќи различни техники на притисок на одредени точки, често инспирирани од рефлексологијата. Целта е да се промовира релаксација, да се подобри циркулацијата и да се поттикне подобра функција на различни делови од телото и органски системи преку „рефлексните точки“ на стапалата.

Секој тип на масажа има свои специфични техники и се користи за постигнување различни цели, од релаксација и намалување на стресот до подобрување на закрепнувањето на мускулите после спортски активности.

телефон за контакт:
+389 71 317 406

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*