Џудо Клуб Дрим Струга повторно најдобри!

Продолжува низата фантастични резултати на Џудо Клуб Дрим Струга.
Повторно два меѓународни натпревари и десет освоени медали.

На натпреварот „Кинезис Куп“ во Србија  освоија седум медали  од кои два златни,три сребрени и два бронези. 

На натпреварот „Шчепан Симанич“ во Црна Гора освоија три медали од кои еден сребрен и два бронзени медали. 

 

Резултати од натпреварот во Србија:

1. Давид Спироски 🥇– прво место
2. Елеонора Јосифоска 🥇– прво место
3. Амар Бајрамоски 🥈– второ место 

4. Анастасија Трајчевска 🥈– второ место
5. Мила Стојмиловска 🥈– второ место

6. Анамарија Стојмиловска 🥉– трето место
7. Давид Ќосески 🥉– трето место

 

Резултати од натпреварот во Црна Гора

1. Филип Шипоски 🥈– второ место
2. Божидар Јуловски 🥉– трето место
3. Лука Трца 🥉– трето место
4. Албин Чолаку – 5 петто место

Младите џудисти ветуваат дека тука не застануваат, продолжуваат понатаму со следните предизвици. Следната цел им се :

  • Неколкуте натпревари до крај на сезона во Целје (Словенија) 🇸🇮;
  • Миоки и
  • Државно Екипно Првенство (Македонија) 🇲🇰

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*