Д-р Вјоса Положани и тимот на „Дрини Дент“ Струга гордо го претставуваат револуционерниот Medit i700!

„Нашата цел е да ги направиме најдобрите уреди во светот, а не да бидеме најголеми“

– Стив Џобс

Во насока на цитатот на Стив Џобс, токму иновативната технологија на Medit i700 ги поставува стандардите за прецизност и квалитет, фокусирајќи се на обезбедување на врвно корисничко искуство во стоматолошката индустрија.

Medit i1700 е скенер, кој со еден допир на екранот или друг едноставен процес нуди:

 • Неспоредлива прецизност во скенирањето на забите, обезбедувајќи точни и детални дигитални отпечатоци за различни стоматолошки процедури.
 • Безжичните способности на Medit i700 обезбедуваат флексибилност и практичност, го рационализира процесот на скенирање, заштедувајќи време на нашите пациенти.
 • Неинвазивниот процес на скенирање на Medit i700 обезбедува удобност на пациентот, намалувајќи ја анксиозноста и непријатноста често поврзани со традиционалните методи за земање отпечатоци.
 • Со својата напредна технологија за скенирање, i700 обезбедува слики со висока резолуција, снимајќи сложени детали со исклучителна јасност за прецизно планирање на третманот и изработка на забни протетики.

Стоматолошка ординација на Д-р Вјоса Положани и тимот на Дрини Дент ви нуди широк спектар на услуги за да ги задоволи сите ваши потреби за орално здравје.

Тоа се :

 • Протетика:

Изработка и инсталирање на коронки, мостови, делумни или тотални протези за враќање на изгубените или оштетените заби

 • GBT третман:

Или скратено од „Guided Biofilm Therapy“, е иновативен метод за чистење на забите кој се повеќе се користи во стоматолошката пракса. Овој третман комбинира употреба на високофреквентен ултразвук, специфични прашоци за чистење и технологија за прскање со вода под притисок за ефикасно отстранување на наслаги, забен камен и пигментација од површината на забот.

 • Превентивна стоматологија:

Редовни прегледи, чистење на забен камен, примена на третмани со флуор и совети за орална хигиена за да се спречи развој на кариес и заболување на непцата.

 • Ресторативна стоматологија:

Поправка на оштетени или расипани заби со помош на пломби, инлеи, онлеи или фурнири за враќање на функцијата и естетиката на вашите заби.

 • Ендодонција:

Третмани на коренскиот канал за зачувување на забите погодени од инфекција или траума.

 • Козметичка(естетска) стоматологија:

– Белење на заби е процедура за избелување на заби. Се користи за отстранување на дамки, обезбојување и промена на бојата од забите, што резултира со посветла насмевка.

– Венерс се тенки керамички или композитни обвивки кои се трајно залепени на предната површина на забите за да се подобри обликот, големината, бојата и изгледот на забите.

– Круните се користат за обновување на оштетените, скршени или деформирани заби, давајќи им природен изглед и функција.

– Естетското полнење се користи за пополнување на помали празнини, празнини или неправилности меѓу забите, што резултира со порамномерна и привлечна насмевка.

– Гингивални интервенции: Естетските процедури на непцата, како гингивектомија или гингивопластика, може да се користат за обликување и контура на непцата за да се постигне симетрична и привлечна насмевка.

 •  X-ray (ренген)

– Рентген на забите
– Панорамска радиографија
– Локална радиографија


X-ray е стоматолошки апарат кој се користи за правење снимки со рендген на забите, коските на вилицата и околните ткива. Овие уреди се клучни алатки во стоматолошката пракса бидејќи им овозможуваат на стоматолозите да ја визуелизираат структурата на забите и вилиците одвнатре, што е важно за дијагноза, планирање третман и следење на оралното здравје на пациентите.

Ова се само неколку примери на услугите што ги нудиме.

Нашиот стручен тим е посветен на обезбедување врвна стоматолошка нега со најсовремена опрема и најдобри материјали за да се обезбеди вашето орално здравје. Контактирајте не за да дознаете повеќе за сите услуги што ги нудиме и како можеме да ви помогнеме да постигнете здрава и убава насмевка.

тел:+38946781143

ул:„Борис Кидрич“27,Струга

Дрини Дент Тим - Доктори

Д-р спец.
Вјоса Положани
Протетичар

Д-р Лејла Џила
Општ стоматолог

Д-р Татјана Младеноска
Општ стоматолог

Дрини Дент Тим - Медицински персонал

Тања Белкоќеска
Дентален асистент

Елита Нуши
Дентален асистент

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*