Честитки за ЏК Дрим Струга за впечатливиот успех!

Честитки на ЏК Дрим Струга за впечатливиот успех! Освојувањето на 15 медали на Државното првенство во Скопје за сениори и пионери е вистински подвиг. Со 3 златни и 4 бронзени медали во сениорска и пиоинерска категорија, покажуваат наистина високо ниво на спортски талент и преданост.

  • Сениори: 3 златни и 4 бронзени медали.
  • Пионери: 1 златен, 3 сребрени и 4 бронзени медали. 

Најзабележителн настап имаа сениорите:

  • Андреј Чакаровски – 100,
  • Христијан Глогороски – 90,
  • Анамарија Стојмиловска – 48

Кои го освоија златниот медал и се стекнаа со титулата Сениорски Државен Првак!

Кај Пионерите Амар Бајрамоски -46 беше неприкосновен освојувајќи го златниот медал!

Честитки и до останатите наши освојувачи на медали: Елеонора Јосифоска, Јован Наумоски и Давид Трајаноски одвојувајќи го сребрениот медал и Марио Нелоски, Драгица Рафтоска, Андреј Симоноски, Катерина Клењоска, Анастасија Трајческа, Матеј Балоски, Давид Спироски и Мила Стојмиловска, освојувајќи го бронзениот медал.

Нивните успеси се извор на гордост за нив и за нивниот клуб, и ние им посакуваме уште многу успеси во иднина.

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*