dzudo

Џудо Федерација на Македонија додели награди за најуспешни клубови во 2023 година

На 21.12.2023 во Прилеп во организација на Џудо Федерација на Македонија се одржа свечена церемонија за доделување на награди за Најуспешни клубови:

1.ЏK Миоки – Скопје

2. ЏK Сеишин – Прилеп

3.ЏK Дрим – Струга.

За најуспешни спортисти прогласени се:

 • Помлади пионерки – Емилија Паскоска
 • Помлади пионери – Марко Димитријоски
 • Пионерки – Хамида Друштинац
 • Пионери – Амар Бајрамовски
 • Кадетки – Георгина Блажеска
 • Кадетки – Ива Богдановска
 • Кадети – Никола Магдески
 • Јуниорки – Лилјана Недановска
 • Јуниори – Георгиј Магдески
 • Ветеранки – Јелена Јовевска
 • Ветерани – Марин Билјановски
 • Сениорки – Катерина Ацевска
 • Сениори – Еди Шерофовски

Исто така од страна на претседателот на ЏФСМ г-дин Владимир Трпаноски беа доделени награди на поединци за посебен придонес и развој на џудо спортот во 2023 година.

 

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*