Нови успеси на Џудо Клубот „Дрим“ Струга

Младите спортисти од џудо клубот „Дрим“ Струга” продолжија со низа успешни резултати.

Овој викенд учествуваа на два натпревари Миоки Опен Скопје – Македонија и Куп Тиват – Црна Гора и освоија 7 медали.

Куп Тиват  (Р. Црна Гора) 2 медали

Миоки Опен Скопје (Р. Македонија) 5 медали


  • Куп Тиват 🇲🇪

1. Лука Трца – бронзен медал

2. Блини Нуши – бронзен медал


  • Миоки Опен 🇲🇰

1. Амар Бајрамоски – сребрен медал

2. Божидар Јуловски – сребрен медал

3. Давид Спироски – бронзен медал

4. Мишела Јаулевска – бронзен медал

5. Матеј Балоски – бронзен медал

Во рамките на овие елитни натпревари, младите надежи на овој клуб се стекнаа со уште едно искуство, прикажувајќи одлични борби и резултати, значајни за афирмацијата на клубот Џудо Клуб „Дрим“ Струга , но и за поширока актуелизација на овој спорт во рамките на државава.

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*