Уште еден шампионски викенд во низата за ЏК Дрим Струга

На 15-ти јуни 2024 година, Џудо Клуб “Дрим” Струга учествуваше на меѓународниот натпревар “Gjilani OPEN” во Косово. Џудо Клуб “Дрим” Струга се претстави со шест натпреварувачи и оствари 100% учинок, освојувајќи медали во сите категории во кои учествуваа.

Со медал се закитија:

  1. Мила Стојмиловска – злато (44 кг)
  2. Драган Антониевски – сребро (42 кг)
  3. Катерина Клењоска – сребро (36 кг)
  4. Давид Спироски – бронза (46 кг)
  5. Елеонора Јосифоска – бронза (40 кг)
  6. Јован Наумоски – бронза (50 кг)

Честитки за сите натпреварувачи и за тренерскиот тим на Џудо Клуб “Дрим” Струга за нивниот извонреден успех и посветеност!

 
 

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*