Викенд за паметење за Џудо Клуб ДРИМ Струга

Резултати од меѓународниот натпревар во Аминдео, Грција 🇬🇷

 • Учество зедоа 8 џудисти и сите се закитија со златни медали:
  1. Дарио Стојанов – Злато 
  2. Божидар Коцев – Злато 
  3. Софија Матлиоска – Злато 
  4. Ајлин Бајрамоска – Злато 
  5. Леон Салви – Злато 
  6. Сергеј Блажески – Злато 
  7. Лука Трца – Злато 
  8. Дарко Антониевски – Злато 

Резултати од меѓународниот натпревар во Подгорица, Црна Гора 🇲🇪

 • Учество зедоа 6 џудисти и освоија следниве медали:
  1. Мартина Салви – Злато 
  2. Мила Стојанова – Бронза 
  3. Анамарија Стојмиловска – Сребро 
 • Одлични и храбри борби прикажаа:
  • Михаил Недески
  • Јован Наумоски
  • Матеј Димитровски

Делата за нив зборуваат, а на џудистите им посакуваме да продолжат со истрајност и страст кон следни успеси!

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*