Д-р спец. Верица Маркоска ортодонт

Доктор Верица Маркоска е основачот и управител на специјалистичката ординација по ортодонција Орто Смајл Струга и има долгогодишно искуство и специјализација во областа на ортодонцијата со дополнителна едукација и сертификација за фасцијална естетика.

Д-р Верица е специјалист по ортодонција од 2010 година што укажува на долгогодишно искуство во дијагностицирање, превенција и третман на неправилности на забите и вилиците. Специјализацијата за ортодонција бара дополнителна едукација и обука по општа стоматологија, што ја прави експерт за корекција на забните и виличните неправилности со користење на разни видови ортодонтски протези.

Како сертифициран доктор по фасцијална естетика, Д-р Верица со оваа квалификација ја проширува својата експертиза надвор од традиционалната ортодонција во естетски третмани за лице. Ова вклучува процедури како што се ботокс и апликации за дермални филер за подобрување на естетската хармонија на лицето, нагласувајќи ја неговата способност да обезбеди сеопфатна нега за убавина.

Посетувањето на курсеви за класични протези, самолигирачки протези, Damon system и високоестетски протези покажува континуирана едукација и посветеност на усвојување на најновите технологии и методи во ортодонцијата. 

Покрај традиционалните ортодонтски услуги, ординацијата нуди и различни естетски третмани како што се корекција на „gummy smile“, апликација на ботокс, третмани за назолабијални брчки, зголемување на волуменот на усните, корекција на линии „марионета“ (линии кои се спуштаат од аглите на устата до брадата) и естетски третмани на пределот околу очите. Ова укажува на холистички пристап кон естетиката на лицето, каде што целта е да се постигнат оптимални естетски резултати со цел да се подобри изгледот и самодовербата на пациентите.

Д-р Верица Маркоска – Orto Smajl Orthodontics претставува високо квалификуван специјалист кој комбинира длабоко разбирање во ортодонцијата со напредни вештини во фасцијалната естетика, нудејќи широк спектар на услуги за подобрување на оралното здравје и естетиката на лицето на своите пациенти.

 

https://era.mk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*